Det er nå 12 ukers frist for fylkesmannen i klagesaker.  Forskriftsendringen trådte ikraft 1. juli. Veiledningene til byggteknisk forskrift, TEK10, og byggesaksforskriften, SAK10, er oppdaterte.

I byggesaksforskriften innføres frist på 12 uker for fylkesmannens behandling av klager i alle byggesaker. Fristen gjelder også når det forutsettes dispensasjon fra arealplaner.

I veiledning til TEK10 er det presisert hva som menes med ”øvrige plan” i § 12-2, Krav om tilgjengelig boenhet. Det er også gjort en fortolkning for glassfelt av når det foreligger sannsynlighet for knusing og skade. Det er og gjort presiseringer for sikring av glassfelt og glassdør i kommunikasjonsvei. For krav til utsyn er det bl.a. gjort en endring i prekseptert ytelse for stue i sekundærleilighet. Det er også gjort noen språklige presiseringer.

Veiledningene er også oppdatert fordi reglene om uavhengig kontroll er utsatt til 1. januar 2013, og fordi det ikke blir stilt krav om obligatorisk sentral godkjenning for kontrollforetak.

Se mer hos Direktoratet for byggkvalitet