– Kontrollreglene trer i kraft 1. januar 2013. Det sier statssekretær Dag-Henrik Sandbakken i Kommunal- og regionaldepartementet i en pressemelding som departementet har sendt ut i dag. Han fastslår også at den reviderte temaveilederen om uavhengig kontroll vil bli publisert i løpet av noen dager.  Da vil du finne den på nettsidene til Direktoratet for byggkvalitet, og du vil finne lenke til den her.

Etter dette er det ingen grunn for håp om at forsinket temaveileder kunne være et tegn på at reglene ikke vil tre i kraft fra årsskiftet. Klarhet er bra.

Reglene om obligatorisk kontroll vil gjelde for søknader (ettrinns- eller rammesøknader) som kommer inn til kommunen etter nyttår. De får ingen betydning for søknader som kommer inn før årsskiftet.  Reglene får heller ikke betydning for byggesaker som er i gang. De behandles etter reglene som var gjeldende på søknadstidspunktet.

Gustav Pillgram Larsen AS vil tilby kurs om uavhengig kontroll, så lenge det etterspørres.  Det tas høyde for et stort behov i 2013. Følg med på nettsiden her. De 10 nærmeste kursene står i listen på siden.  Det kommer frem flere kurs etter som noen er gjennomført. Det planlegges en rekke kurs i februar og ut våren. Følg med!